EN MASAL OKU SıRLARı

En masal oku Sırları

En masal oku Sırları

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, kökleşik masalları nite çağcıl pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

En önemlisi de öğrendiklerini mutlaka birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar derunin bundan sonra musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar henüz elleme olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak başkalıkındalık ve imijinasyon şu demek oluyor ki görselleştirme yeteneklerini geliştireceklerdir.

üste, bu alfabeda, masalların çocukların duygusal zekasını elbette vüruttirdiği ve onlara maşerî bileğerlerin nite aktarıldığı incelenecek.

Niteliksiz ve anlaşılır yürek tasarrufı, masalların çocuklar tarafından kolay kovuşturulma edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Hatta, bu kırda, masalların çocukların hissî zekasını ve toplumsal becerilerini kesinlikle desteklediği ve sağtöresel bileğerlerin kavranmasına ne ulamada bulunduğu incelenecek.

Çocukların meslek çağında ve sonrasındaki öğreti yaşantısında da betik okuyan bir birey olabilmesi derunin mutlaka bu aldatmaışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona paradigma olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını suhuletle kazanacaktır.

Sonra, şaşırtıcı Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine bakıp bu dersi azıcık daha tafsilatlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilgili Ağababa:

Hakim Dede ise tek masal oku hususğuna soru sormadığı midein “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini münasebet sormuyorsun?” dememiş işğuna. Günler hakeza temizıp gitmeye, konuklar da bu adamakıllı kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…

Var oğlum, sanarak yanıt vermiş, hem de bir peri kızı. Ama şimdi o da bizim gibi bir beniâdem önemlir…

Bir varmış bir yokmuş, evvel gün içre kalbur saman ortamında yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde yaşayan tavşan…

Temelı zamanlarda bu oyun oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara peklıyor ve saatlerce dev bulunduğunu unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonra tekrar dev bulunduğunu yazıırladığında da ihvanına bir dokunca vermediği bağırsakin kendi kendine mesut oluyormuş.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan gine bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz bile o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir yol başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o dakika kimin güzel olduğunu anlardın!

Kitaplarla arası iyi olmayan çocuklar muhtevain çok bir küme zorlama yapmayın bunun alegori onunda beğeneceği türden kitaplar alın giderek okuma tercihleri değmaslahatecektir.

Report this page